Ilan Şor a prezentat un Plan de „reanimare” a Chişinăului şi îşi propune să ofere Capitalei statut de raion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor

Ilan Şor, preşedintele Partidului Politic „Şor”, concurent electoral la alegerile din 24 februarie, susţine că municipiul Chişinău se află într-un proces de degradare continuă şi arată mai mult ca o provincie, nu ca o Capitală, iar partidul pe care-l reprezintă are un plan pentru „reanimarea” oraşului, transmite IPN.

În cadrul unei conferinţe de presă, Ilan Şor a prezentat un filmuleţ cum ar trebui să arate un oraş modern. Politicianul spune că, după ce va câştigă alegerile, Partidului „Şor” va propune un proiect de lege care să ofere deputaţilor aleşi în circumscripţii uninominale drept de veto în raport cu deciziile administraţiei publice locale, pentru un control mai eficient în toată ţara şi, în special, la Chişinău.

De asemenea, Ilan Şor intenţionează reorganizarea municipiului Chişinău, aşa încât acesta să aibă statut de raion. Liderul Partidului Politic „Şor” mai spune că va insista ca impozitele care se acumulează în Chişinău să rămână în capitală pentru a fi investite în proiecte de infrastructură şi proiecte sociale.

Dacă candidaţii Partidului „Şor” vor câştiga alegerile în circumscripţiile din Chişinău, formaţiunea îşi asumă, timp de 18 luni, să construiască cel mai mare parc de distracţii din regiune – „MoldovaLand”. Acesta va fi construit cu bani din bugetul Chişinăului, iar accesul pentru orăşeni pe teritoriul acestuia va fi gratuit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite