Ilan Şor: PAS nu se gândeşte la majorarea pensiilor, ci la execuţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul fugar llan Şor FOTO EPA
Deputatul fugar llan Şor FOTO EPA

Partidul Politic Şor a obţinut un scor modest la alegeri pentru că oamenii sunt impresionaţi mai mult de promisiuni electorale, decât de fapte concrete, crede preşedintele Partidului Politic Şor. Într-un interviu prin Skype postului de televiziune PrimeTV, Ilan Şor a refuzat să confirme sau să infirme informaţia făcută publică de Procurorul General potrivit căruia el s-ar afla în Israel, notează IPN.

Ilan Şor spune că-şi asumă eşecul înregistrat la alegerile anticipate, când formaţiunea a înregistrat un scor modest, trecând la limită pragul electoral. Politicianul a menţionat că o mare parte dintre iniţiativele anunţate de PAS în campanie electorală ar fi populiste. Acesta a criticat intenţia PAS de a transforma Centrul Naţional Anticorupţie într-o instituţie similară DNA-ului românesc. De asemenea, Şor a anunţat că fracţiunea sa va susţine proiectul de vizează excluderea imunităţii parlamentare a deputaţilor, dar nu va vota proiectul privind confiscarea averilor demnitarilor, întrucât acesta ar fi o bâtă folosită de PAS împotriva oponenţilor politici.

„Trebuie să ridicăm nivelul de trai al oamenilor şi corupţia va dispărea de la sine. Oamenii nu vor fi tentaţi să ia mită, dacă vor avea salarii bune. Nu trebuie oamenii arestaţi şi arătaţi la televizor pentru ca celorlalţi să le fie frică, trebuie ridicată calitatea vieţii. Păcat că guvernarea nu-şi începe activitatea de la majorarea pensiilor, ci de la ambiţia de a aresta pe cineva”, a spus Ilan Şor în cadrul emisiunii „Prime-Time” de la PrimeTV.

Ilan Şor spune că fostul democrat Sergiu Sîrbu va fi cel care va elabora iniţiativele legislative ale fracţiunii, însă Sîrbu va fi responsabil doar de aspectele juridice, nu şi de cele politice.

„Sergiu Sîrbu a fost numit vicepreşedinte responsabil de subiecte juridice, el va participa la elaborarea proiectelor de lege, el va monitoriza proiectele oponenţilor noştri, dar el nu va influenţa deciziile politice ale partidului. Sîrbu n-a fost corect înţeles. El n-a menţionat că se retrage din politică, ci că o perioadă nu va participa la luarea deciziilor politice”, a spus Ilan Şor.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie Partidul Politic Şor a obţinut 5,7% din voturi şi va avea 6 deputaţi în noul Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite