Ilan Şor, indignat că Moldova a obţinut statut de candidat la UE: Un ambalaj frumos de ciocolată, care nu are nimic în interior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru

Acordarea Republicii Moldova statutului de ţară candidat la aderarea la UE seamănă cu un ambalaj frumos de ciocolată, dar care nu are nimic în interior, a declarat liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor. Potrivit lui, în urma acestei decizii, cetăţenii moldoveni nu vor simţi nicio schimbare, pentru că nimeni nu ne va da niciun ban pentru acest lucru.

„Acordarea Republicii Moldova a statutului de ţară candidat la aderarea la Uniunea Europeană seamănă cu un ambalaj frumos de ciocolată, dar care nu are nimic în interior. De arătat arată bine, dar ciocolată în interior nu este. În primul rând, multe ţări aşteaptă să adere la UE de peste 20 de ani, chiar dacă au deja statut de ţări candidate. Este un proces pe jumătate real pentru Moldova. În al doilea rând, ce vor obţine în urma acestei decizii medicii, profesorii, învăţătorii, pensionarii? Nimic. Pentru că nimeni nu ne va da niciun ban în urma acestei decizii”, a declarat Ilan Şor.

În stilul său caracteristic, Şor a adus mai multe critici la adresa preşedintelui Maia Sandu, despre care a spus că, „din lipsă totală de rezultate pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor caută să-i hrănească măcar cu ceva pe oameni”.

„Însă azi ea poate să-i hrănească pe oameni doar cu promisiuni deşarte. Iar pentru obţinerea statutului de candidat, Sandu s-a pus în genunchi în faţa stăpânilor din UE, pentru a le da moldovenilor încă o porţie de minciuni. De ce minciuni, vă explic. Maia Sandu ne va spune acum că vremurile bune nu au venit până acum, însă de acum înainte vor veni. Care vremuri bune? Cine o mai crede pe această mincinoasă?”, într-o adresare video plasată pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite