Ilan Şor, despre şedinţa Parlamentului la care a fost lipsit de imunitate: Gaşca lui Sturza şi Filat, care a furat miliardul, s-a oploşit în PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Sor

Cei din PAS au tot interesul să ascundă adevărul despre furtul miliardului şi adevăraţii beneficiari, pentru că fac parte din schemă şi pentru că PAS reprezintă aceeaşi grupare, reprezentată întâi de Sturza, apoi de Filat, iar acum de Maia Sandu. Aşa a comentat liderul Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, decizia Parlamentului, prin care i-a fost retrasă, din nou, imunitatea parlamentară.

Potrivit lui Şor, „oamenii buni”, care au câştigat toată puterea, anul trecut, nu sunt deloc noi în politica moldovenească.

„Astăzi am urmărit un nou episod al serialului satiric întitulat „Vremuri bune”, care explică printre rânduri unde poate ajunge ţara, când la putere vin mancurţii, mincinoşii şi găinarii deghizaţi în „oameni buni”. „Oamenii buni”, care au câştigat toată puterea, anul trecut, nu sunt noi în politica moldovenească, aşa cum încă mai cred unii naivi. Dimpotrivă, ei sunt foarte vechi în politică, mai mult, de fiecare dată când au ajuns la putere, ţara s-a prăbuşit în haos”, a spus Ilan Şor.

El a subliniat că singurul element nou la ei este că aceştia îşi schimbă, de fiecare dată, denumirea şi culoarea, pentru a-şi împrospăta imaginea şi a crea senzaţia de ceva nou. 

„Exact cum fac şmecherii cu maşinile vechi şi răblăgite, pe care le repară superficial, le dau înapoi kilometrajul, le vopsesc frumos, le lustruiesc farurile şi le parfumează habitaclul. Apoi le scot în vânzare şi caută naivi, care nu pricep mare lucru în maşini şi care se orientează după strălucire şi culoare, pe care îi „încalţă”, povestindu-le pasional ce noroc au ei că au găsit o asemenea maşină. Şi o vând, la preţ dublu sau chiar triplu, râzând discret în colţul gurii. Iar cumpărătorul naiv merge vreo 50-100 de kilometri cu ea şi apoi rămâne în drum”, a menţionat Ilan Şor.

Potrivit IPN, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Ilan Şor. El este acuzat că, în prima jumătate a anului 2012, a decis crearea unui grup criminal organizat pentru a sustrage bani din sistemul bancar al Republicii Moldova pentru a finanţa activităţi economice în ţară şi peste hotare. În cea de-a două cerere a procurorului general interimar se menţionează căexistă bănuieli rezonabile că în perioada anilor 2012-2013, sub falsul pretext de a redresa situaţia de la Banca de Economii, Ilan Şor a sustras bani în proporţii deosebit de mari de la BEM. Acesta ar fi creat aparenţa unor investigaţii în activitatea BEM, de fapt ar fi pus la cale un plan infracţional potrivit căruia o companie nerezidentă urma să răscumpere de la BEM o parte din aşa-numitele credite neperformante. Atât Ilan Şor, cât şi alte persoane au folosit banii pentru a procura proprietăţi în ţară şi peste hotare, iar povara a fost pusă pe seama bugetului public naţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite