Ilan Şor, amendat pentru utilizarea în campania electorală a fondurilor din străinătate

Ilan Şor, amendat pentru utilizarea în campania electorală a fondurilor din străinătate

FOTO privesc.eu

Liderul Partidului Politic „Şor”, primarul de Orhei, Ilan Şor, a fost amendat pentru utilizarea fondurilor venite din străinătate în campania electorală. O hotărâre în acest sens a fost pronunţată de Judecătoria Chişinău, sediul Centru.

Ilan Şor nu s-a prezentat în cadrul şedinţei de judecată şi nu şi-a probat nevinovăţia în contravenţia incriminată. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău timp de 15 zile. Solicitată de IPN, purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Alina Şargu, a declarat că avocaţii o vor contesta.

Sentinţa a fost pronunţată ca urmare a sesizării făcute de preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru. În vara acestui an, liderul PUN a depus un demers la Procuratura Generală, prin care a solicitat să se stabilească dacă Partidul Şor a încercat sau a ascuns identitatea persoanelor care au făcut donaţii în campania electorală pentru alegerile locale din Chişinău. Anatol Şalaru afirma atunci că în campania electorală pentru Primăria capitalei Ilan Şor a folosit bani primiţi de la Moscova. Lucru confirmat şi de instanţa de judecată, care a exclus-o din cursa electorală pe candidata formaţiunii respective, Reghina Apostolova.
 
Potrivit ZdG, amenda pe care a primit-o primarul de Orhei este de 180 de unităţi contravenţionale, adică 9.000 de lei.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: