IGP: Poliţiştii care şi-au exprimat susţinerea pentru Guvernul Maiei Sandu au încălcat jurământul poliţistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General de Poliţie vine cu precizări pe subiectul suspendării din funcţie a celor şase poliţişti care şi-au declarat susţinerea pentru Guvernul Maiei Sandu. Potrivit IGP, poliţiştii care şi-au exprimat public viziunile politice au încălcat jurământul poliţistului. IGP mai spune că percheziţii în subdiviziunea în care activează poliţiştii respectivi nu s-au făcut, iar intervenţia mascaţilor a fost necesară.

Reieşind din faptul că această subdiviziune dispune de informaţii care cad sub incidenţa secretului de stat şi dosare ale persoanelor aflate sub protecţie, a fost necesară intervenţia poliţiştilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viaţa şi securitatea martorilor,  dar şi scurgerile de informaţii care eventual pot apărea în spaţiul public.

Aceste acţiuni se încadrează în măsurile de securizare a informaţiei pe care o deţine această subdiviziune a IGP şi au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfăşurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfăşurare a acesteia au fost suspendate din funcţie, iar celor care au încercat astăzi să obstrucţioneze activitatea poliţiei le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Venim cu un apel către instituţiile mass-media care reflectă aceste evenimente şi solicităm respectuos relatarea lor corectă şi echidistantă, iar politicienilor care încearcă să se implice în activitatea Poliţiei Naţionale le recomandăm să nu admită încălcarea legii şi să nu implice imaginea instituţiei noastre în jocuri politice”, se spune într-un comunicat de presă emis de IGP.

Amintim că şase poliţişti din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii, care a anunţat marţi, 11 iunie, că se va subordona noului ministru de Interne, Andrei Năstase, şi că susţin Guvernul Maiei Sandu, declarat neconstituţional de Curtea Constituţională, au fost suspendaţi din funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite