Igor Popa, numit şef la Procuratura Ciocana. Maia Sandu: „Alexandru Stoianoglo îşi bate joc de justiţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Popa, procurorul care anterior a deţinut funcţia de adjunct al ex-procurorului general Eduard Harunjen, a fost numit în funcţia de şef al Procuraturii Ciocana, municipiul Chişinău. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat, pentru Ziarul de Gardă, că decizia de numire în funcţie a lui Igor Popa este rezultatul unei hotărâri a Curţii de Apel, care a anulat hotârirea CSP prin care Igor Popa a fost demis din funcţie.

„Conform legislaţiei, dumnealui poate pretinde la acestă funcţie. Acum, dumnealui este în concediu, până pe 31 decembrie. Ulterior, de pe 1 sau 2 ianuarie revine la muncă, în calitate de şef la Procuratura Ciocana. Aşa cum şi ceilalţi procurori s-au întors la funcţiile lor din cadrul PCCOCS”, a afirmat Alexandru Stoianoglo pentru ZdG.

Într-o postare pe Facebook. lidera PAS, ex-premierul Maia Sandu, l-a acuzat pe Alexandru Stoianoglo că prin numirea lui Igor Popa în fruntea Procuraturii Ciocana „îşi bate joc de justiţie şi de cetăţeni”.

Maia Sandu susţine că Igor Popa este unul dintre procurorii lui Vlad Plahotniuc.

„Astfel de oameni trebuie să facă închisoare pentru încălcarea flagrantă a drepturilor omului şi pentru multiplele vieţi omeneşti distruse, nu să fie în conducerea organelor procuraturii”, a spus fostul premier.

Maia Sandu i-a cerut lui Alexandru Stoianoglo să-şi revadă imediat decizia dacă vrea să le demonstreze cetăţenilor că a ajuns în această funcţie „pentru a face ordine în procuratură şi nu pentru a-l sluji pe Dodon”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite