Igor Munteanu: Nimeni de la Platforma DA nu a fost abordat pentru a face parte din Guvernul PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Munteanu, ex-deputat Platforma DA
Igor Munteanu, ex-deputat Platforma DA

Partidul Acţiune şi Solidaritate nu a invitat niciun reprezentant al Platformei DA la negocieri privind o eventuală participare la actul guvernării. Fostul vicepreşedinte al formaţiunii, Igor Munteanu, se arată sceptic că PAS va veni cu astfel de propuneri atât către formaţiunea sa, cât şi către ceilalţi actori politici, notează IPN.

După ce mai mulţi agricultori din ţară au expediat o scrisoare preşedintei Maia Sandu prin care cer examinarea candidaturii lui Alexandru Slusari la funcţia de ministru al Agriculturii, reprezentanţii Platformei DA spun că nimeni din formaţiunea lor nu a fost abordat de către PAS.

„Nici eu, nici colegii mei nu am primit niciun fel de apropo-uri, nu am fost invitaţi să discutăm astfel de subiecte şi bănuiesc că nici nu ar avea sens. Atât de multă putere investită într-un singur partid creează senzaţia că poate decide singur, unilateral, evitând situaţiile în care ar trebui să negocieze cu alţi actori politici, mai ales că aceşti actori au rămas în afara liniei de demarcare”, a spus Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Igor Munteanu, deficitul de cadre ar reprezenta o provocare pentru noua guvernare, în contextul în care vicepreşedinţii PAS au anunţat că urmează o amplă curăţare a sistemului.

„Oricare partid, luat individual, nu are suficiente cadre sau persoane cu experienţă care să completeze vacumul instituţional existent în Republica Moldova. Am auzit şi apelul fruntaşilor PAS către diaspora de a reveni la vatră. Puţini vor veni, pentru că salariile sunt puţin atractive, este şi o instabilitate politică. Din acest motiv, PAS va trebui să mizeze, în special, pe cei din interiorul ţării ”, a spus Igor Munteanu.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a obţinut 1,45% din voturi. După scrutin, preşedintele şi vicepreşedinţii formaţiunii şi-au dat demisia, iar noua conducere ar urma să fie aleasă la data de 5 septembrie în timpul Congresului partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite