Igor Munteanu: Moscova are nevoie de controlul total al moldovenilor prin instrumente de paşaportizare

Igor Munteanu: Moscova are nevoie de controlul total al moldovenilor prin instrumente de paşaportizare

FOTO Igor Munteanu via Facebook

Directorul Executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, consideră că proiectul de lege din Duma de Stat al Rusiei, prin care se doreşte ca cetăţenii născuţi în cadrul URSS să poată solicita şi primi mai uşor cetăţenia rusă, este un instrument al Moscovei de a menţine controlul asupra populaţiei din fostele state sovietice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Recunoaşterea cetăţeniei Federaţiei Ruse tuturor celor care s-au născut în URSS deschide un nou capitol în relaţia noilor state independente (NSI) cu geopolitica statului rus. Moscovei nu-i este de ajuns status quo-ul regimului separatist de la Tiraspol, şi nici orbecaiala elitelor legate de nomenclatura ex-sovietică între Est si Vest; Moscova are nevoie de controlul total al populaţiei din aceste state prin instrumente de paşaportizare, spălare de creier (mass - media) şi recrutarea elitelor corupte. Exemplul socialistului Dodon este crestomatic. Ne aşteaptă un an plin de surprize interesante”, a subliniat Munteanu într-o postare pe Facebook.

Comitetul Dumei de Stat al Rusiei a aprobat proiectul de lege ce va facilita obţinerea cetăţeniei Rusiei, pentru persoanele care s-au născut în Rusia, URSS sau Imperiul Sovietic.

Documentul a fost înregistrat şi direcţionat preşedintelui Dumei de Stat pe 30 decembrie 2016. Proiectul de lege va fi examinat şi de alte comitete ale Dumei, după care va fi supus votului în plenul Dumei de Stat a Federaţiei Ruse.

Şansele ca proiectul de lege să fie votat sunt foarte mari, deoarece acesta a fost propus de către prim-vicepreşedintele Comitetului pentru relaţiile cu CSI şi integrare euroasiatică, Konstantin Zatulinîi, din Partidul Rusia Unită, formaţiune aflată la guvernare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările