Igor Grosu spune când PAS va anunţa candidatura pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu, lider PAS
Igor Grosu, lider PAS

Pe parcursul săptămânii, după ce vor fi alese organele de conducere ale Parlamentului, probabil, preşedintele Maia Sandu va invita fracţiunile parlamentare la consultări, în urma cărora va fi anunţat un candidat de la PAS pentru funcţia de premier. Declaraţia a fost făcută de Igor Grosu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), într-un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit deputatului, persoanele care pleacă la Guvern de la PAS vor fi anunţate, la fel, după ce va fi nominalizat premierul.

Dacă va fi dânsul sau nu preşedinte al Parlamentului, Igor Grosu a spus că va anunţa joi în plen. De asemenea, acesta a confirmat că rămâne în Parlament.

Liderul PAS a adăugat că formaţiunea este deschisă pentru profesionişti şi oameni dedicaţi care subscriu la obiectivele PAS, inclusiv din partide extra-parlamentare, medicul academic, şi altă „lume bună din Moldova”, pentru discuţii în vederea propunerilor pentru funcţii în Guvern.

În altă ordine de idei, Igor Grosu, a spus că, prima şedinţă a Parlamentului a fost întreruptă întrucât este o şedinţă protocolară, de învestire a legislaturii a XI-a a Parlamentului. De azi până joi, urmează să fie discuţii ale formaţiunilor care au ajuns în Parlament asupra organelor de conducere ale Parlamentului.

„Asta face parte din abordarea pe care noi am promis-o şi propus-o, să intrăm într-o albie a normalităţii. Deşi Regulamentul Parlamentului prevede zece zile pentru constituirea Parlamentului, am rugat respectuos să ne mobilizăm într-un timp mai scurt.
Întrăm în albia normalităţii şi nu a alergatului după funcţii. Până joi, urmează să fie discuţii asupra componenţei nominale a Biroului permanent, candidaturile pentru poziţia de vicepreşedinţi, câţi vicepreşedinţi, candidaturile la şefia comisiilor, vicepreşedinţii, secretarii, şi aşa mai departe, şi componenţa nominală a fiecărei comisii”, a adăugat Igor Grosu.

Preşedintele PAS a precizat că respectiva abordare a fost consultată cu membrii opoziţiei – BeCS, care la început au zis „da, sigur, aşa şi vom face, iar în ultimul moment s-au răzgândit”. PAS va parcurge toate procedurile legale de numire şi alegere a organelor de conducere ale Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite