Igor Grosu a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă. La începutul întrevederii, diplomatul i-a transmis speakerului o scrisoare de felicitare din partea preşedintelui Senatului României, Anca Dragu. Daniel Ioniţă a menţionat că „rezultatul obţinut la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă o şansă uriaşă de a înscrie Republica Moldova pe un parcurs european ireversibil”.

Discuţiile dintre Igor Grosu şi Daniel Ioniţă s-au axat pe evoluţia relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Moldova, dar şi pe priorităţile noului Legislativ. Igor Grosu a menţionat că Parlamentul are o agendă ambiţioasă, iar printre priorităţi se regăsesc combaterea corupţiei şi asigurarea unui stat de drept.

Igor Grosu şi-a exprimat recunoştinţa pentru aportul semnificativ al României şi asistenţa umanitară oferită pentru combaterea pandemiei de Covid-19. ”În pandemie, România a fost prima care a sărit în ajutorul nostru”, a menţionat Preşedintele Parlamentului. Doar în ultimii doi ani, la Chişinău au ajuns loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19. De asemenea, România a devenit cel mai mare donator individual de vaccin pentru Republica Moldova.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, şi ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, au vorbit şi despre proiectele care urmează să fie implementare cu suportul autorităţilor de la Bucureşti. Aceştia au discutat despre etapa la care se află proiectul de interconexiune energetică între ţara noastră şi România şi gazoductul Iaşi – Ungheni – Chişinău.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite