Igor Grosu: La 30 de ani de independenţă, Moldova abia învaţă să fie un stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu

La 30 de ani de independenţă, Moldova abia învaţă să fie un stat – un stat tânăr, cu instituţii fragile, în plină formare, care trebuie consolidate şi dezvoltate. Statul se confruntă cu provocări majore în justiţie, economie, securitate, sănătate, mediu. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Parlamentului Igor Grosu, într-un mesaj video cu ocazia Zilei Independenţei, postat pe Facebook, transmite IPN.

Potrivit lui Igor Grosu, statul independent şi suveran Republica Moldova a fost construit de femei puternice şi bărbaţi curajoşi – cu muncă grea, cu ajutor reciproc, cu voinţă, curaj şi optimism. Fireşte, fiecare are întrebări, reproşuri şi speranţe legate de anii de independentă a ţării.

„După atâtea eşecuri, cred cu tărie că măcar acum, la 30 de ani, vom construi un stat pentru oameni, pentru toţi oamenii, indiferent de etnie sau limbă vorbită. Dar pentru asta, avem nevoie de o transformare, de o schimbare la care trebuie să participăm cu toţii, fiecare cetăţean, pentru a trăi în ţara noastră în siguranţă, stabilitate, bunăstare şi respect”, a spus el.

Preşedintele Parlamentului spune că, în criza pandemică a văzut că se pot uni forţele pentru a lupta cu molima. Chiar dacă bătălia încă nu este câştigată, iar COVID-19 atacă în valuri, pandemia poate fi învinsă doar prin efortul comun. De aceea, în aceste momente festive, toată gratitudinea merge spre lucrătorii medicali şi sociali, care au fost în prima linie în toate momente grele, dar şi către familiile care şi-au pierdut rudele în acest an.

Igor Grosu îşi doreşte ca, la 30 de ani de independenţă, tinerii să rămână acasă, să investească în ţară, să preţuiască munca, modestia, grija faţă de comunitate şi mediu, respectul faţă de lege şi lucrul în echipă. Pentru aceasta, e nevoie de implicarea fiecărui cetăţean, a fiecărei familii.

„Fac apel la toţi oamenii care ţin la ţara noastră, să se implice. Doar cu ajutorul vostru, cu participarea fiecăruia dintre voi, putem transforma aspiraţiile noastre în schimbări reale. Dragi prieteni, vă doresc sincer tuturor o sărbătoare minunată de 27 august! Succesul Republicii Moldova este succesul fiecărui cetăţean. Doar împreună suntem Republica Moldova!”, a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu.

Pe 27 august 1991 a fost adoptată şi semnată Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova de către 278 de deputaţi din Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite