Igor Dodon vrea încă două aeroporturi internaţionale în Republica Moldova pentru a reduce preţul biletelor: „Foarte mulţi merg la Iaşi pentru a zbura”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a confirmat că sprijină poziţia premierului Ion Chicu privind necesitatea ca în Republica Moldova să fie deschis cel puţin încă un aeroport internaţional de pasageri. Preşedintele a afirmat că ar fi cazul ca să fie construit un aeroport la sudul ţării şi altul la nord. În opinia sa, acest lucru ar oferi posibilitatea mai multor companii avia de tip low-cost să intre pe piaţa moldovenească.

„Sunt ferm convins că lucrul acesta se poate de făcut foarte repede, prin parteneriate publice-private. Eu cred că de la bugetul de stat noi nu ne putem permite acum să facem investiţii acolo unde putem face împreună cu investitorii. Dacă vrea cineva să vină să construiască un aeroport de la zero, în câmp, să procure terenuri şi să investească 150-200 milioane de dolari în aeroport, nu are decât să o facă. Ţara şi cetăţenii au doar de câştigat”, a declarat Igor Dodon într-o conferinţă de presă.

Igor Dodon susţine că, în prezent, cetăţenii Republicii Moldova sunt nevoiţi să plece la Iaşi pentru a beneficia de preţuri reduse la bilete.

„Condiţiile care sunt propuse de Aeroportul Internaţional Chişinău, în special taxele percepute pentru fiecare pasager sunt foarte înalte, ceea ce nu permite companiilor low-cost, care oferă condiţii foarte bune pentru pasageri, să intre pe piaţa Republicii Moldova”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite