Igor Dodon vrea ca cetăţenii români care pledează pentru unirea R. Moldova cu România să fie declaraţi persona non grata: „Unire nu o să fie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat miercuri, 5 septembrie, că şi-ar dori ca cetăţenii străini care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu oricare alt stat să fie declaraţi persona non grata. Preşedintele ţării a dat de înţeles că la acest lucru se va ajunge, odată ce socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău.

Igor Dodon a afirmat că „niciun fel de unire nu o să fie”, deoarece după alegerile parlamentare va fi „o guvernare care va ţine mai mult la valorile statalităţii Republicii Moldova”.

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”, a subliniat preşedintele la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Întrebat cum ar trebuie de procedat cu cetăţenii moldoveni care îşi doresc unirea cu România, şeful statului a spus că unionismul „trebuie interzis ca ideologie, ca curent politic, aşa cum e în multe ţări şi cum e scris în Constituţie”.

„Dacă câţiva deputaţi socialişti se duceau la Vaslui şi spuneau „unire cu Moldova Mare. Jumate de Românie daţi-o Moldovei”, era mult mai dură reacţia şi erau şi persoane non grata declarate”, a explicat Dodon.

Cât priveşte intervenţia în forţă a poliţiei la protestul unioniştilor din 1 septembrie, de pe traseul Chişinău - Leuşeni, când aceştia au încercat să se opună reţinerii a trei autocare de către oamenii legii, şeful statului a notat că poliţia a acţionat conform legislaţiei în vigoare.

În plus, preşedintele a adăugat că Poliţia de Frontieră trebuia să fie „mult mai fermă” cu grupul de unionişti din Marşul Unirii, care iniţial a fost blocat în vama Leuşeni, după care i s-a permis accesul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite