Igor Dodon: Vom apăra votul cetăţenilor în caz că dreapta nu va recunoaşte victoria noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, în timpul protestului din 9 iulie, din faţa Curţii Supreme de Justiţie, la care s-a cerut anularea deciziei Curţii de Apel Chişinău, prin care a fost redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria.
Igor Dodon, în timpul protestului din 9 iulie, din faţa Curţii Supreme de Justiţie, la care s-a cerut anularea deciziei Curţii de Apel Chişinău, prin care a fost redus numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din Transnistria.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, susţine că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor vor apăra rezultatele alegerilor şi votul cetăţenilor. Potrivit lui, aceasta „în cazul în care cei de dreapta vor încerca să nu recunoască victoria lor la parlamentare”. Politicianul a mai spus că, dacă rezultatele alegerilor nu vor fi recunoscute de către oponenţii săi, ei vor ieşi în stradă la protest, transmite IPN.

În cadrul unei emisiuni online, Igor Dodon a declarat că „toate aceste încălcări, care se comit acum legate de închiderea secţiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, dar şi acele decizii privind secţiile pentru diasporă – toate se fac artificial de către partidele de dreapta, ca mai apoi să ceară nerecunoaşterea acestor alegeri”.

„Există riscuri reale ca, după 11 iulie, din cauza ambiţiilor personale, a orgoliului şi blocării procesului de desemnare a premierului, putem avea iar alegeri”, susţine Igor Dodon.

„Mai au un scenariu – să nu recunoască aceste alegeri. Acest lucru înseamnă alegeri repetate în august – adică dacă lor nu o să le placă rezultatele şi că nu au obţinut majoritate, iar Blocul  Comuniştilor şi Socialiştilor va câştiga. În 30 de ani de la independenţă , partidele de stânga mereu au învins în alegeri. Clar, pe urmă dreapta se unea împotriva noastră, dar noi câştigam mereu. Şi acum vom lua locul întâi şi lor le este frică. De ce fac această provocare legată de secţiile de vot pentru transnistreni? Înţeleg că pierd aceste alegeri şi recurg la astfel de acţiuni”, a spus Igor Dodon.

Potrivit lui, trebuie să câştigi, iar apoi să-ţi aperi victoria în stradă. „Îi îndemn pe toţi să gândească şi să acţioneze anume aşa”, a mai spus liderul PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite