Igor Dodon: Vizita Patriarhului Kiril în Republica Moldova a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a anunţat joi, 25 octombrie, că vizita în Republica Moldova a Patriarhului Rusiei, Kiril, preconizată iniţial pentru 25 - 28 octombrie, a fost amânată „pentru o perioadă ulterioară”.

„În cadrul discuţiei telefonice pe care am avut-o cu şeful Departamentului relaţii externe al Patriarhiei Ruse, Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion am fost informat despre decizia de a amâna vizita pastorală a Sanctităţii Sale, Patriarhului Kirill în Republica Moldova. Asupra perioadei vizitei ulterioare voi discuta cu Sanctitatea Sa, săptămîna viitoare, în cadrul vizitei mele oficiale la Moscova”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Programul stabilit al vizitei Patriarhului Kiril prevedea, pentru data de 25 octombrie, un Te Deum oficiat de Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill în Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău. La 26 octombrie, Patriarhul urma să viziteze oraşul Bender, la 27 octombrie – Comrat, iar la 28 octombrie - Bălţi.

„Am menţionat că vizita Patriarhului Kirill este aşteptată de tot poporul ortodox al Moldovei. Mi-am exprimat convingerea că Mitropolia Moldovei îşi va păstra pentru totdeauna unitatea cu Biserica Ortodoxă Rusă”, a afirma anterior preşedintele ţării.

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, l-a criticat pe Igor Dodon pentru implicarea în treburile bisericeşti. În mod special, speakerul s-a referit la intenţia preşedintelui ţării de a-l însoţi pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, în vizita sa din Republica Moldova, dar şi la implicarea şefului statului în conflictul dintre Patriarhia Rusiei şi cea de la Constantinopol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite