Igor Dodon vede în victoria Maiei Sandu la prezidenţiale o întreagă conspiraţie a SUA împotriva Rusiei: „E foarte periculos pentru R. Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO TASS
FOTO TASS

Ex-preşedintele Igor Dodon a găsit o explicaţie a înfrângerii sale la prezidenţialele din Republica Moldova. În opinia lui, Occidentul s-a implicat foarte activ pentru ca Maia Sandu să câştige alegerile.

„În interiorul ţării s-au unit toţi împotriva unui singur candidat. Au lansat spoileri pe flancul stâng, care tradiţional votează pentru socialişti, pentru candidatul de stânga. Au fost 14.000 de organizaţii neguvernamentale care au lucrat pentru campania Maiei Sandu. A existat o mobilizare fără precedent a cetăţenilor stabiliţi temporar sau permanent în ţările UE, fiind folosite şi resursele administrative - când sunt restricţii foarte stricte de carantină, însă pentru moldoveni se fac excepţii, mii de oameni dansează, cântă, iar Poliţia îi protejează. E clar că fără resurse administratice acest lucru e imposibil”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru TASS.

Igor Dodon consideră că, după ce Occidentul ar fi ajutat-o pe Maia Sandu să ajungă în funcţia de preşedinte, acum Occidentul îi va prezenta noului preşedinta „nota de plată”.

„Eu cred că Occidentul îi va prezenta noului preşedinte o notă politică de plată. În ce va consta aceasta, urmează să vedem, dar nota de plata va fi obligatorie. Cred că asta e foarte periculos pentru Moldova, pentru că poziţia Occidentului, în mare parte a SUA, va consta în faptul ca să provoace un nou confict în care să implice Rusia. Noi deja vedem primele declaraţii (ale Maiei Ssndu) despre Transnistria, împotriva pacificatorilor ruşi. La începutul lunii ianurie, noul preşedinte va avea o vizită la Kiev. Dacă acolo va exista un consens cu privire la blocarea Transnistriei, cred că asta şi este acea notă politică de plată pe care o va plăti noul preşedinte. Însă avem norocul că noul preşedinte nu are Guvernul său şi nu are o majoritate parlamentară şi nu va putea să meargă la destabilizarea situaţiei, chiar dacă şi-ar dori acest lucru, pentru că noi avem posibilitatea să blocăm aceste tentative”, a afirmat Dodon.

Dodon a continuat retorica sa privind un plan pe care l-ar avea Occidentul în Moldova îndreptat împotriva Rusiei: „Înţeleg că asta e foarte rău pentru Moldova. Este o încercare de a aprinde un nou fitil în jurul Rusiei, anume acesta va fi rolul noului preşedinte. Pentru Moldova, pentru cetăţenii Moldovei acest lucru este foarte rău. Poate pentru unii parteneri de peste ocean acest lucru este foarte interesant, dar eu nu înţeleg de ce asta ar trebui Germaniei, Franţei şi altora ca lângă frontiera să fie un punct fierbinte”.

Dodon consideră în Republica Moldova a fost nu doar o campanie electorală pentru prezidenţiale, dar „un joc geopolitic aspru”. „Dacă ne uităm ce se întâmplă acum în jurul Rusiei, înţelegem că alegerile din Moldova au fost doar o parte dintr-o strategie”, a adăugat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite