Igor Dodon se vede lider regional? Preşedintele susţine că e gata să devină un mediator între UE şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO kremlin.ru
FOTO kremlin.ru

Preşedintele Igor Dodon pare dispus să-şi asume rolul de lider regional. Şeful statului afirmă că este gata să fie acea persoană prin intermediul căreia Uniunea Europeană va ajunge la anumite înţelegeri cu Moscova.

Într-un interviu pentru presa rusă, Igor Dodon a dat de înţeles că UE acum este mai deschisă spre un dialog în care să fie abordate şi interesele Rusiei, atunci când este vorba despre relaţiile UE-Moldova.

Totodată, Dodon a declarat că UE ar fi mai deschisă spre un dialog şi cu preşedintele R. Moldova, mai ales după ce europenii „au văzut că în ultimii nouă ani partidele proeuropene nu au făcut nimic bun”.

„Doar s-au ocupat cu discreditarea (UE), dar europenii i-au sprijinit doar pentru că ei (partidele proeuopene) erau antiruse. Iată aşa au şi şantajat Bruxelles-ul. Ei spuneau că, dacă nu ne susţineţi, vine Dodon”, a subliniat şeful statului.

Potrivit lui, oficialii europeni ar fi înţeles deja că, în cazul în care Igor Dodon preia conducerea ţării, nimic rău nu se va întâmpla.

„El (Dodon) va prieteni şi cu voi (UE). Mai mult decât atât, el va deveni acea punte prin care va fi posibil de înţeles cu Federaţia Rusă. Eu nu am de gând să pun la frontiera cu UE vreo cortină de fier, nu este posibil aşa ceva. Noi avem regim liber de viză, iar sute de mii de moldoveni pleacă anual în UE. Comerţul cu UE constituie circa 65-70%. Cum să oprim asta? Pentru ce?”, a mai adăugat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite