Igor Dodon: Unii vor unirea cu România, alţii cu Rusia. A venit timpul să ne gândim la Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon va propune în scurt timp un concept de dezvoltare a Republicii Moldova pentru următorii ani. Declaraţia a fost făcută de către şeful statului în cadrul unui interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Vine timpul când forţele politice trebuie să lase într-o parte lupta geopolitică. Unii vor în Europa, alţii vor mai aproape de Federaţia Rusă, unii vor unirea cu România, alţii – cu Rusia. A venit timpul să ne gândim la Moldova. Pe noi ne divizează multe lucruri, dar ne uneşte pe toţi un singur lucru important: ne iubim Patria noastră, Republica Moldova”, a spus preşedintele.

Şeful statului crede că este important ca Moldova să preia practicile cele mai bune, atât ale Uniunii Europene, cât şi ale Federaţiei Ruse. 

„În pofida faptului că va fi un an dificil, este un an electoral, eu sper foarte mult că, cel puţin la sfârşitul anului 2018, vor fi făcute compromisuri politice şi va fi creat un Guvern nu proeuropean, nu prorus, dar pro-Republica Moldova. Eu pentru aceasta voi lupta”, a afirmat preşedintele.

Potrivit lui, dacă lucrurile nu se vor schimba, Republica Moldova va deveni o ţară depopulată. 

„Noi am pierdut un milion şi jumătate de cetăţeni în decurs de 25 de ani, o treime din populaţie. Aceste lucruri trebuie schimbate cardinal, iar pentru a schimba este nevoie de un consens la nivel politic”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite