Igor Dodon: Susţinem Guvernul şi majoritatea parlamentară, dar cu anumite condiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

„Instituţia prezidenţială susţine în continuare Guvernul şi majoritatea parlamentară, cu condiţia ca acţiunile unor forţe şi persoane politice să nu depăşească limitele normelor constituţionale”. Este mesajul transmis de preşedintele Igor Dodon la o întrevedere cu şefii misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale acreditate în Republica Moldova, transmite IPN.

Şeful statului menţionează că a invitat ambasadorii pentru un schimb de opinii privind situaţia în politica internă a Republicii Moldova. „Sunt ferm convins că interesele personale sau de partid sub nicio formă nu pot fi puse mai presus decât interesele naţionale ale Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe o reţea de socializare, după întrevedere.

Tot astăzi, separat, Igor Dodon a avut întrevederi cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, şi cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov.

Potrivit preşedintelui, în cadrul întrevederii cu Peter Michalko au fost discutate mai multe chestiuni legate de parteneriatul strategic dintre Moldova şi Uniunea Europeană. „Am reafirmat angajamentul conducerii Republicii Moldova în implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană şi aprofundarea raporturilor comercial-economice cu statele UE”, a spus Igor Dodon.

Cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, preşedintele menţionează că  a discutat despre întregul spectru al relaţiilor bilaterale şi au fost unanimi în opinia privind necesitatea aprofundării cooperării în cele mai importante domenii. „Am subliniat faptul că Administraţia Preşedintelui optează pentru menţinerea stabilităţii social-politice, dar, totodată, consideră că toate acţiunile forţelor politice ale ţării trebuie să respecte cadrul constituţional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, a mai scris preşedintele.

Cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnţov, şeful statului a remarcat „caracterul lor ascendent al relaţiilor bilaterale, în special în sfera comercială şi economică”. Potrivit lui Igor Dodon, diplomatul rus a confirmat angajamentul Administraţiei Prezidenţiale de a menţine actuala majoritate parlamentară şi Guvernul Republicii Moldova şi a subliniat că liderii grupurilor politice „ar trebui să fie ghidaţi exclusiv de interesele statului şi să se abţină de la acţiuni unilaterale care contravin acordurilor existente şi depăşesc cadrul legal”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite