Igor Dodon susţine că vizita Maiei Sandu la CSM este „o încercare de presiune asupra sistemului judecătoresc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Maia Sandu

Liderul PSRM, Igor Dodon, susţine că întâlnirea Maiei Sandu cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, care a avut loc joi, 27 mai, este „o încercare de presiune asupra sistemului judecătoresc”.

Igor Dodon a specificat că „atribuţiile şefului statului nu presupun astfel de intervenţii”.

„Dacă făceam eu aşa, îmi sărea toată presa în cap, aici vedem că se tace”, a spus Igor Dodon în emisiunea sa online de vineri.

Igor Dodon consideră că Maia Sandu exercită presiuni asupra CSM în contextul în care actualmente CSM desfăşoară un concurs pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Potrivit lui Dodon, Maia Sandu doreşte ca prin aceste presiuni CSM să aleagă un judecător la CCM care ar fi loial Maiei Sandu. 

Joi, 27 mai, preşedinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii. În timpul discuţiilor, şefa statului a menţionat că va insista pe evaluarea externă a judecătorilor ca instrument de curăţare a sistemului.

Preşedinta Sandu a adăugat că vizita la CSM nu are tentă politică şi nu poate fi folosită în calitate de capital politic pentru un concurent electoral. 

„Ceea ce am făcut eu la CSM nu a fost pentru un partid politic, pentru PAS sau pentru alt candidat. Asta este îngrijorarea majoră a cetăţenilor şi este un risc major pentru ţară. Nu trebuie să fugim de la necesitatea reformării justiţiei şi să vorbim de elemente auxiliare ”, a mai spus Maia Sandu.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite