Igor Dodon spune că este imposibil ca în Găgăuzia să fie construit un aeroport pentru avioanele ruse: „Cineva încearcă să ridice tensiunile în societate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon a declarat că este imposibil ca în Republica Moldova să fie construit un aeroport militar. Şeful statului a calificat ca fiind aberante declaraţiile lansate în spaţiul public de activistul civic Vasile Sinigur, care susţine că în Găgăuzia se va construi, în secret, un aeroport pentru avioanele ruseşti.

„Acestea sunt aberaţii şi nu trebuie de acordat atenţie. Lucrul acesta este imposibil ca într-o ţară neutră să construieşti aeroporturi militare. Încearcă cineva să ridice tensiunile în societate. Cred că nu-i va reuşi”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „În Profunzime” de la PROTV Chişinău.

Amintim că activistul civic Vasile Sinigur a declarat joi, 21 noiembrie, că în UTA Găgăuzia, în 2020, va începe construcţia în secret a unui aeroport militar care va fi folosit de avioane militare ruseşti. Data dării în exploatare a acestuia va depinde de „cum vor veni banii din Rusia”. 

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a negat categoric această informaţie. Ea susţine că este vorba despre „o provocare geopolitică” la care autorităţile din autonomie nu trebuie să reacţioneze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite