Igor Dodon spune că decizia de a nu candida în alegerile din 24 februarie va aduce beneficii pentru Socialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon declară că decizia de a nu candida pe lista Partidului Socialiştilor la următoarele alegeri parlamentare va aduce beneficii formaţiunii. Şeful statului a explicat că astfel va putea avea întrevederi cu diferiţi oficiali de peste hotare, fără să fie restricţionat în vreun fel. Igor Dodon nu-şi ascunde preferinţele faţă de PSRM şi a numit drept avantaj faptul că poate participa liber în emisiuni în această perioadă, transmite IPN.

Şeful statului susţine că în calitate de candidat pentru funcţia de deputat nu ar fi putut să desfăşoare întrevederile planificate pe agenda externă.

„Candidatul la funcţia de parlamentar nu are dreptul să se întâlnească cu politicieni din afara ţării, pentru a evita influenţa externă. Eu consider că acest lucru s-a făcut împotriva noastră, dar nu intenţionăm să încălcăm legislaţia”, a spus şeful statului la o ediţie specială de la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon spune că chiar pentru săptămâna viitoare are planificată o întrevedere cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Potrivit lui, dacă n-ar putea să aibă întâlniri cu oficiali externi, aceasta ar fi o chestiune negativă pentru rezolvarea problemelor ţării.

De asemenea, şeful statului spune că rolul lui în perioada electorală şi post-electorală este unul important. În plus, nu este exclus că dacă nu va fi formată majoritatea parlamentară, legislativul va trebui să fie dizolvat şi organizate alegeri anticipate.

„Şi în aceste situaţii preşedintele nu trebuie să fie implicat în aceste procese”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele şi-a anunţat decizia de a nu candida într-un briefing de presă organizat luni, 21 ianuarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite