Igor Dodon: Mi s-a confirmat că Vlad Plahotniuc are a doua identitate

Igor Dodon: Mi s-a confirmat că Vlad Plahotniuc are a doua identitate

Igor Dodon a afirmat miercuri, 4 decembrie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, că organele competente i-au comunicat că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a primit a doua identitate sub numele de Vladislav Novak.

Igor Dodon a explicat că, potrivit legislaţiei, procedura de oferire a unei identităţi noi este iniţiată de Serviciul Informaţii şi Securitate (SIS) doar în situaţii ce ţin de securitatea naţională a statului, precum unor agenţi sub acoperire etc. La solicitarea SIS, Agenţia Servicii Piublice (ASP) este obligată să elibereze un paşaport cu o nouă identitate.

Igor Dodon a afirmat că noua identitate lui Vlad Plahotniuc a fost oferită în 2018, atunci când la conducerea SIS se afla Vasile Botnari, persoană din anturajul lui Plahotniuc.

Şeful statului a precizat că Plahotniuc a fost anunţat în căutare internaţională şi în baza noii identităţi.

Preşedintele a subliniat că noua identitate nu a fost folosită de Plahotniuc când acesta a părăsit ţara.

Dodon a spus că aşteaptă de la organele responsabile informaţii cu privire la legalitatea şi temeiul în baza căruia a fost eliberată a doua identitate fostului lider democrat.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: