Igor Dodon: Rusia ar putea acorda Moldovei un miliard de dolari pentru proiecte de infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Federaţia Rusă ar putea acorda Republicii Moldova un miliard de dolari pentru reparaţia drumurilor, a anunţat preşedintele Igor Dodon în cadrul unei ediţii speciale la NTV. Şeful statului spune că a discutat cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre un suport masiv pentru proiecte de infrastructură, transmite IPN.

„Accesarea suportului – credit, o parte gratis din partea Federaţiei Ruse, a Uniunii Euroasiatice este o perspectivă foarte clară pentru Republica Moldova”, spune Igor Dodon.

De asemenea, preşedintele spune că în cadrul vizitei a reuşit să obţină anularea pentru jumătate de an a taxelor vamale pentru exportul mai multor produse agricole către Federaţia Rusă. Taxele vor fi anulate în perioada 1 ianuarie - 1 iulie. Potrivit şefului statului, taxele vor fi anulate în primul rând pentru mere, struguri de masă, caise, cireşe, vişine, de asemenea, pentru conserve şi vinuri. „Noi evaluăm că sumar, în total, producătorii autohtoni vor obţine suplimentar de la scoaterea acestor taxe, dacă se păstrează volumele de export de anul trecut, cel puţin 350 de milioane de lei pe care vor putea să-i reinvestească aici”, spune şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite