Igor Dodon, replică Maiei Sandu: Dacă voi considera că trebuie operate schimbări în componenţa Guvernului, acestea vor avea loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon i-a dat de înţeles Maiei Sandu că preşedintele ţării şi Partidul Socialiştilor sunt cei care decid asupra componenţei Guvernului, dar nu prim-ministrul. Reacţia lui Igor Dodon vine după ce premierul a afirmat că toţi miniştrii rămân în funcţii, iar şeful statului nu poate influenţa demisia unor membri ai Cabinetului de miniştri.

Igor Dodon a declarat că nu vede sensul să fie menţinuţi în funcţie „persoane care nu aduc rezultate şi eficientă actualului Guvern”.

„De aceea, dacă preşedintele şi PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componenţa Guvernului, acestea vor avea loc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a spus că cetăţenii aşteaptă de la preşedinte şi de la prim-ministru „să se ocupe de problemele din ţară, nu să se atace în public”, subliniind că trebuie readuşi „la realitate pe cei care trăiesc încă în euforie şi nu reuşesc să facă suficient de convingător diferenţa dintre a fi în opoziţie şi a fi la guvernare”.

Amintim că Maia Sandu a declarat, după şedinţa Guvernului din 9 octombrie, că „prim-ministrul decide cine rămâne în funcţie şi cine nu”. 

„Pentru moment, toţi rămân în funcţie. Igor Dodon se poate da cu părerea aşa cum se poate da oricare cetăţean al Republicii Moldova. Decizia despre componenţa Guvernului de ia prim-ministrul. Nu discutăm despre schimbarea componenţei Guvernului. Există un program de guvernare care a fost aprobat inclusiv de deputaţii socialişti”, a afirmat Maia Sandu.

Anterior, Igor Dodon în repetate rânduri a sugerat că nu este satisfăcut de activitatea unor miniştri şi că ar fi cazul ca aceştia să fie schimbaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite