Igor Dodon: Procesele politice sunt tensionate, dar nu fatale pentru coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru coaliţia de guvernământ, a scris preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe Facebook, după înaintarea de către socialişti a moţiunii de cenzură. Şeful statului spune că „există teren şi timp pentru ca iniţiativa anticonstituţională să fie retrasă”, transmite IPN.

La fel, susţine că „există încă răgaz pentru reflecţii din partea conducerii Blocului ACUM şi pentru înţelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliţia nu trebuie jertfită pe altarul ambiţiilor personale”.

Potrivit preşedintelui, „cetăţenii aşteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiţii şi de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viaţa socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte şi coerente cu conceptul de stat de drept”. 

„Îndemn toate fracţiunile parlamentare din coaliţia de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuinţă şi luciditate. Să nu dea foc la casă din supărare şi furie”, a scris Igor Dodon, citat de IPN.

Şeful statului consideră că „încă se poate ajunge la o înţelegere cumpătată, pentru a ieşi din impas, pentru a evita şi destrămarea majorităţii parlamentare, şi eventual alegerile anticipate”. 

„Daţi dovadă de inteligenţă politică, nu doar de rigiditate în promovarea unor proiecte personale. Respectaţi Constituţia ţării, înainte de toate”, a chemat preşedintele.

Partidul Socialiştilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, o moţiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. Biroul Permanent se va întruni în următoarele trei zile pentru a decide când va avea loc următoarea şedinţă în plen, la care se va examina moţiunea depusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite