Igor Dodon: Fără un parteneriat strategic cu Rusia, Republica Moldova nu va supravieţui ca stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon continuă să promoveze ideea că Republica Moldova nu va avea un viitor, dacă nu va semna un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă. Şeful statului s-a arătat dezamăgit că acest lucru nu este conştientizat de Guvernul şi de Parlamentul de la Chişinău

„Eu mereu am înţeles că fără un parteneriat strategic cu Rusia, Moldova nu va supravieţui ca stat. În cadrul alegerilor prezidenţiale, poporul moldovenesc mi-a dat mie un mandat prin care să restabilesc relaţiile cu Rusia, din acest motiv eu fac tot posibilul în această direcţie în care am găsit şi susţinerea preşedintelui rus”, a declarat Igor Dodon pentru agenţia de presă rusă TASS.

Preşedintele a menţionat că guvernarea de la Chişinău este interesată în intensificarea relaţiilor cu UE şi ruperea relaţiilor cu Rusia. Potrivit lui, în ultima vreme, tot mai mulţi reprezentanţi ai puterii înţeleg că aşa o ţară mică precum Moldova, pentru a-şi promova eficient interesele sale în lume, trebuie să coopereze atât cu Occidentul, cât şi cu Estul. 

„Nu poţi zbura pe mult timp cu o singură aripă”, a precizat Dodon.

Şeful statutul a spus că, în calitatea sa de preşedinte ales de către tot poporul, este obligat să iasă cu o iniţiativă de restabilire a relaţiilor moldo-ruse la toate nivelurile şi să facă totul ce-i stă în puteri ca acest lucru să se întâmple.

În alt context, Dodon a specificat că decizia Curţii Constituţionale prin care preşedintele este suspendat din funcţie, pentru ca un şef de stat interimar să numească miniştrii este una ilegală.

„În parlament şi în Guvern cunosc foarte bine că eu niciodată nu voi semne legi îndreptate spre înrăutăţirea relaţiilor”, a adăugat Igor Dodon.







 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite