Igor Dodon îi va oferi cetăţenia Moldovei camerunezului care şi-a pierdut familia în explozia din sectorul Râşcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon s-a întâlnit miercuri, 24 octombrie, cu Nana Tehouffa Vidal Josep, camerunezul care şi-a pierdut soţia (moldoveancă) şi copilul său de doar patru ani în explozia din sectorul Râşcani al Capitalei.

„Am discutat despre situaţia în care se află actualmente Nana Tehouffa Vidal Josep, care mi-a comunicat că, fiind cetăţean al Republicii Camerun şi având doar permis de şedere provizoriu, există riscul să nu aibă acces la mormintele soţiei şi a copilului său”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele consideră că „nu este corect şi este inuman ca persoana care şi-a pierdut întreaga familie în urma tragicului accident să nu dispună de posibilitatea de a vizita mormintele persoanelor dragi şi de a continua viaţa în ţara în care a trăit în ultimii şapte ani”.

„La solicitarea dlui Nana Tehouffa Vidal Josep, de a obţine cetăţenia Republicii Moldova, l-am asigurat că voi acorda tot sprijinul necesar pentru a acorda cetăţenia ţării noastre în termene cât mai restrînse”, a spus şeful statului.

Amintim că cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţia din 6 octombrie dintr-un apartament din sectorul Râşcani al Capitalei, după ce o butelie cu gaz a explodat, fiind vorba despre o femeie de 30 de ani şi fiul ei de patru ani, o femeie de 32 de ani, precum şi un cuplu, soţ şi soţie, ambii de 77 de ani, cetăţeni ai Israelului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite