Igor Dodon: Dacă nu o să fim o ţară neutră, Moldova se va rupe în bucăţi. O bucată o va lua România şi s-a terminat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Igor Dodon a întreprins o vizită privată în Italia, în cadrul căreia a decis să aibă o întrevedere la Padova, unde locuiesc cei mai mulţi moldoveni, cu diaspora moldovenească. Preşedintele le-a vorbit cetăţenilor despre viziunile sale asupra politicii interne şi externe, subliniind necesitatea de a avea relaţii bune atât cu UE, cât şi cu Rusia. În caz contrar, potrivit şefului statului, Moldova nu are viitor şi va fi ruptă în bucăţi.

Igor Dodon le-a spus cetăţenilor că pledează pentru regimul liberalizat de vize şi pentru dezvoltarea relaţiilor economice, dar şi proiectelor implementate de UE în ţară, însă se opune unor valori: „unele lucruri care sunt în Europa nouă nu ne trebuie, care distrug credinţa”.

Referitor la relaţiile cu Rusia, preşedintele s-a întors la faimosul subiect al merelor.

„În Rusia noi exportam 200.000 de tone de mere, trei ani în urmă. Acum nu putem exporta, fiindcă avem embargo. Noi trebuie să restabilim relaţiile economice cu Rusia pentru ca să avem unde vinde produsele”, a declarat Dodon.

El a subliniat că este pentru o Moldovă independentă: „Cineva spune că Dodon ne vinde ruşilor. Categoric nu!”, a precizat preşedintele.

„Moldova ţară independentă şi suverană cu relaţii bune cu Rusia şi Europa, asta eu vreau. Credeţi-mă că lucrul acesta o să-mi reuşească. De aceea, am mers în vizită oficială la Moscova, la Bruxelles, în alte ţări. Aşa trebuie să fie Moldova că altfel nu poate. Pentru că dacă merge doar într-o singură parte se rupe Moldova în bucăţi. Dacă nu o să fim ţară neutră, atunci ea se rupe bucăţi, o bucată o să o ia România, alţii o să ia alta şi gata, s-a terminat cu Republica Moldova”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele le-a mai spus concetăţenilor săi despre ideea sa de a micşora numărul de deputaţi de la 101 la 71 şi de ai lipsi de imunitate parlamentară. 

Precum era de aşteptat, întrevederea lui Dodon cu diaspora nu a trecut fără de scântei. Nu toţi cetăţenii au fost de acord cu poziţia preşedintelui. Un grup de moldoveni l-au huiduit pe preşedinte şi au scandat „trădătorul”, „te-ai vândut lui Putin”. Un alt cetăţean l-a acuzat că este complice cu Vlad Plahotniuc la diverse furturi şi că „nu sunteţi preşedintele meu”. La un moment dat a fost nevoie inclusiv de intervenţia carabinerilor pentru a potoli spiritele celor nemulţumiţi de discursul lui Igor Dodon.

În replică, Dodon a spus că le oferă tuturor dreptul să-şi exprime poziţia chiar dacă aceasta este diferită: „Să încercăm să ne stimăm unul pe altul”.

De menţionat că la eveniment a fost prezent şi un grup de preoţi, iar la un moment dat unul dintre ei i-a luat apărarea lui Igor Dodon atunci când ex-deputata Valentina Cuşnir a ridicat o pancardă pe care scrie „Dodon trădător”. Preotul i-a replicat că ea este trădătoare pe motiv că a lăsat Parlamentul şi a venit în Italia. Totodată, acesta l-a lăudat pe şeful statului pentru că „a înţeles suferinţele poporului”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite