Igor Dodon: Nimeni nu are niciun interes să falsifice alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon susţine că Partidul Socialiştilor, la fel ca şi el personal, nu au niciun interes să falsifice alegerile prezidenţiale din această toamnă şi sugerează că Maia Sandu, candidatul PAS, va pierde aceste alegeri, transmite IPN.

„Cine strigă despre falsificare? Cei care înţeleg că vor pierde. PAS înţelege că cel mai probabil va pierde aceste alegeri. Nu vreau să dau pronosticuri, dar cred că diferenţa între mine şi Maia Sandu va fi de peste 100 de mii de voturi, în funcţie de numărul celor care vor ieşi la vot. Probabil, vor fi mai puţini ca în anul 2016, pentru că e pandemie, vor participa mai puţini”, a spus Igor Dodon.

În cadrul unei noi ediţii a emisiunii „Preşedintele răspunde”, referindu-se la declaraţiile deputatului PAS, Sergiu Litvinenco, care îl acuza pe el şi socialiştii că pregătesc să fraudeze alegerile prezidenţiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secţiilor de votare în Federaţia Rusă, Igor Dodon a precizat că pe socialişti, la fel ca şi pe el, falsificarea alegerilor nu-i interesează, dar „ne dorim ca să fie secţii de vot şi în Est, şi în Vest”.

„În Federaţia Rusă se găsesc mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova decât în toate ţările UE luate împreună. Noi trebuie să le dăm dreptul la toţi să participe şi în Est, şi în Vest. Eu cred că în acest an trebuie deschise mai multe secţii de votare în Federaţia Rusă. Să fie tot atâtea peste tot!”, a argumentat Igor Dodon.

Anterior, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că socialiştii în frunte cu Igor Dodon se pregătesc să fraudeze alegerile prezidenţiale prin falsificarea cererilor de înregistrare prealabilă pentru deschiderea secţiilor de votare în Federaţia Rusă. Deputatul urma ieri, 10 septembrie, să depună o plângere penală la Procuratură prin care să ceară a fi verificată legalitatea acţiunilor respective.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite