Igor Dodon: Nu exclud că România are un plan de destabilizare a situaţiei de la Chişinău în anul „aşa-zisului Centenar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a declarat că în anul 2018 există riscul destabilizării situaţiei de la Chişinău. Potrivit lui, în politica s-ar putea intensifica confruntarea dintre Preşedinţie şi Parlament, fapt ce ar putea duce la aceea că preşedintele va scoate lumea în stradă. În politica externă şeful statului nu exclude că în România „sunt diferite planuri de destabilizare” a situaţiei din Moldova în contextul aniversării Centenarului de la Marea Unire.

„Totul depinde cât de departe vor merge cei care doresc în anul viitor să sărbătorească aşa-zisul centenar de la Unirea Moldovei cu România, eu numesc asta ocuparea Basarabiei. Eu nu exclud că peste Prut sunt diferite planuri de destabilizare în această direcţie. Noi trebuie să fim foarte atenţi aici”, a afirmat Igor Dodon joi, 28 decembrie, într-o ediţie specială de la NTV-Moldova.

Preşedintele a subliniat că este îngrijorat „de felul cum se va comporta în această situaţie Parlamentul şi Guvernul”. 

„Am văzut că Pavel Filip are o atitudine mai „statalistă” faţă de această problemă (a Unirii), deşi el tot a avut câteva declaraţii despre Unire, dar părerea mea este că Guvernul şi Filip au o atitudine mai serioasă pe această problemă”, a spus şeful statului.

Dodon nu are aceeaşi părere şi despre şefului Legislativului, Andrian Candu, când e vorba de poziţia acestuia faţă de problema unirii.

„Preşedintele Parlamentului, cel care se lăuda că este român şi că vrea să devină deputat în Parlamentul României, faţă de el am anumite temeri”, a conchis Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite