Igor Dodon: „Modelul Rusiei nu este valabil pentru Republica Moldova. Vor fi aplicate cele mai bune practici europene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon susţine că modelul Rusiei nu este valabil pentru Republica Moldova FOTO Alexandru Tarlev
Igor Dodon susţine că modelul Rusiei nu este valabil pentru Republica Moldova FOTO Alexandru Tarlev

Liderul PSRM, Igor Dodon, susţine că dezvoltarea economică poate avea loc după modelul socialismului norvegian sau suedez, iar modelul rusesc nu este valabil pentru Republica Moldova, precizând că dacă socialiştii vor veni la guvernare vor implementa cele mai bune practici europene.

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune „Pro TV”, că, pentru a se dezvolta, Republica Moldova trebuie să ia ce e mai bun de la orice stat. Liderul socialiştilor vrea să aplice socialismul suedez sau norvegian, care reprezintă favorizarea clasei de mijloc, un sistem de impozitare care-i taxează mai mult pe cei bogaţi şi stimularea producţiei autohtone.   

Preşedintele PSRM a dat asigurări că venirea socialiştilor la guvernare va însemna implementarea celor mai bune practici europene în diferite domenii ce ţin de educaţie, învăţământ, justiţie. „Nu consider că modelul rusesc este valabil pentru Republica Moldova. Noi suntem absolut diferiţi. În Europa este mai bun învăţământul, luăm de acolo. În Norvegia este mai bun sistemul de impozitare, luăm de acolo. Dacă este ceva bun în Kazahstan, luăm de acolo”, a explicat Igor Dodon.

Întrebat dacă există vreo ţară care a implementat câte ceva din modelul de dezvoltare al mai multor ţări, Dodon a adus drept exemplu Singapore. Potrivit lui Igor Dodon, denunţarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE este în continuare o prioritate pentru socialişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite