Igor Dodon: Liberalismul, toleranţa şi egalitatea de gen sunt învăţături false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a fost în vizită duminică, 25 februarie, la Mănăstirea „Sfîntul Gheorghe” din satul Zloţi, raionul Cimişlia. Preşedintele a subliniat încă o dată că „suntem un popor ortodox” şi a accentuat că liberalismul, toleranţa şi egalitatea de gen sunt „învăţături false”, adică străine moldovenilor.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban, a venit cu o precizare pe acest subiect. 

Din păcate, programul încărcat al Preşedintelui nu-i permite de fiecare dată să-şi administreze personal pagina de Facebook şi de această data, în textul postării, care nu a fost coordonat cu şeful statului, s-a strecurat o greşeală regretabilă din care cauză am retras teza care a lezat sentimentele mai multor grupuri disctincte din societate”.

„Noi, moldovenii, suntem un popor ortodox. Bunicii şi străbunicii noştri au păstrat şi promovat această credinţă de secole. În prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen. Se fac încercări de a ne impune să credem că credinţa noastră ortodoxă, valorile noastre familiale sunt nişte valori perimate şi depăşite”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit şefului statului, în pofida acestor provocări, „poporul nostru, care a trecut prin toate încercările, va păstra credinţa care l-a ocrotit pe parcursul întregii noastre istorii”.

„Aduc cele mai bune gânduri tuturor credincioşilor ortodocşi din Moldova cu prilejul sărbătorii Duminica Triumfului Ortodoxiei. Vă doresc tuturor pace şi numai bine, iar celor care ţin post – tărie de spirit”, a adăugat preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite