Igor Dodon, la întrevederea cu Alexandr Lukaşenko: Sunt de două zile în Belarus, dar mă simt ca acasă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Aflat într-o vizită de lucru în Belarus, Igor Dodon a avut o întrevedere cu liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko. Şeful statului i-a spus omologului său că a rămas impresionat de industria Belarusului, sugerând că este mai performantă chiar şi decât cea din UE.

Dodon a menţionat că mulţi critică Uniunea Sovietică, însă anume în acea perioada în Republica Moldova s-au făcut multe lucruri bune: „Majoritatea clădirilor pe cale le avem, şi sociale, şi culturale, au fost construite în perioada sovietică”.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele moldovean a subliniat că Belarus şi Moldova au obţinut o victorie comună în cel de-Al Doilea Răboi Mondial.

„În Moldova există diverse tentative de a schimba semnificaţia zilei de 9 Mai. Sunt încercări de a modifica denumirea acestui eveniment din Ziua Victoriei în Ziua Europei. Eu principial menţin această poziţie. Noi suntem obligaţi să apărăm Ziua de 9 Mai, pentru copiii şi nepoţii noştri”, a adăugat şeful statului.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a afirmat că „astăzi relaţiile dintre Republica Moldova şi Republica Belarus a fost deschisă o nouă filă. Ne-am exprimat convingerea comună că raporturile dintre ţările noastre vor cunoaşte o dezvoltare progresivă”.

„Mi-am exprimat disponibilitatea pentru valorificarea potenţialului existent în domeniul colaborării comercial-economice şi asigurarea unei traiectorii de creştere stabilă a comerţului bilateral. Am exprimat părţii belaruse recunoştinţă pentru interesul faţă de mărfurile producătorilor agricoli moldoveni, menţionînd că mizăm pe continuarea politicii autorităţilor belaruse privind accesul produselor moldoveneşti pe piaţa lor internă”, a declarat preşedintele.

De asemenea, Igor Dodon l-a invitat pe Aleksandr Lukaşenko într-o vizită la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite