Igor Dodon va avea o întrevedere cu Alexandr Lukaşenko pe 14 iulie, la Minsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat miercuri, 19 aprilie, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, că va întreprinde o vizită la Minsk, în perioada 13-14 iulie, unde se va întâlni cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukaşenko, la invitaţia acestuia.

Dodon a lăudat activitatea preşedintelui Alexandr Lukaşenko, dar şi starea economică în care se află Belarusul, afirmând că un schimb de experinţă ar fi util pentru Republica Moldova.

„Uitaţi-vă Belorusia, pe care o critică foarte mulţi, uitaţi-vă cum şi-a dezvoltat economia, ce se întâmplă în agricultura lor. Câte locuri de muncă au, ce se întâmplă cu infrastructura. În majoritatea clasamentelor, Doing Business pe care le face Banca Mondială, Belorusia este plasată mult mai sus decât Republica Moldova. Unii spun că e regim nu ştiu de care, dar situaţia este mult mai bună decât la noi”, a declarat Dodon.

Şeful statului a avut deja o întrevedere cu Lukaşenko, la Bişkek, la adunarea Înaltului Comitet Economic Euroasiatic. În cadrul evenimentului, preşedintele a avut întâlniri bilaterale cu liderii a cinci state membri a Uniunii Economice Euroasiatice, Rusia, Kazahstan, Armenia, Kârgâstan şi Belarus. 

De menţionat că preşedintele ţării nu a avut nicio întrevedere cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite