Igor Dodon întreprinde o vizită de o săptămână în SUA. Preşedintele va rosti un discurs de la tribuna ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

După o întrevedere avută cu ambasadorul american Dereck J. Hogan, în care a fost discutată agenda dialogului strategic dintre cele două ţări, preşedintele Igor Dodon a anunţat că pleacă într-o vizită de lucru în SUA, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, în dialogul avut cu ambasadorul SUA la Chişinău, a fost exprimată necesitatea continuării consolidării relaţiilor bilaterale de colaborare în toate domeniile de interes major.

În cadrul vizitei de o săptămână pe care o efectuează în SUA, preşedintele Igor Dodon va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU.

„Igor Dodon va vorbi despre problemele şi realizările Republicii Moldova, despre particularităţile politicii interne şi externe, despre perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean şi multe altele.”, se arată în alt comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, potrivit sursei citate, Igor Dodon va avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi lideri din străinătate şi cu reprezentanţi ai conducerii americane, cu influente cercuri evreieşti şi oameni de afaceri.

„Consider această vizită una din cele mai importante în anul curent din punctul de vedere al promovării politice externe echilibrate”, a menţionat Igor Dodon.

Săptămâna trecută şi premierul Maia Sandu a efectuat o vizită de două zile în SUA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite