Igor Dodon: Ghimpu vrea să-l fugărească pe Şalaru din partid. Măcar un lucru bun din toţi anii aceştia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Noul preşedinte ales al ţării, Igor Dodon, susţine că liderul PL, Mihai Ghimpu, ar intenţiona să-l dea afară din partid pe ministrul Apărării, liberalul Anatol Şalaru.

„Am înţeles că Ghimpu i-a scris o scrisoare lui Timofti să-l scoată pe Şalaru din funcţie. Ştiţi, este o vorbă în limba rusă (tradus din rusă) „Ghimpu îmi e prieten, dar adevărul e mai scump”. Ghimpu pe 17 decembrie am înţeles că face Consiliul Naţional al PL, vrea să-l fugărească pe Şalaru. Ghimpu, măcar un lucru bun fă în toţi anii aceştia. Fugăreşte-l pe dânsul şi pe alţii care fură prin Guvern pe acolo, pe urmă dute şi tu după dânşii”, a spus Igor Dodon în cadrul unei conferinţe de presă marţi, 6 decembrie.

Anatol Şalaru a comentat aceste informaţii, însă cu o zi înainte, pe 5 decembrie, la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chişinău. Şalaru a negat că Ghimpu i-ar fi cerut lui Timofti să-l demită pe ministru, deoarece dacă era veridic, preşedintele PL iar fi spus în faţă că nu-l mai sprijină. Totodată, ministrul Apărării menţiona că în partid nu doar Ghimpu decide, ci este vorba de o decizie a organului de conducere a formaţiunii, din care face parte şi Şalaru, în calitate de prim-vicepreşedinte.

Şalaru a mai adăugat că dacă partidul îi va cere să demisioneze el o va face-o, dar îi va părea straniuc a demisia să fie cerută de Dodon, alături de Ghimpu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite