Igor Dodon: Familia mea nu a fost testată de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Viorica Dumbraveanu

Igor Dodon a anunţat luni, 23 martie, că atât el, cât şi familia sa nu au fost testaţi de coronavirus. În acest context, preşedintele a îndemnat şi cetăţenii să nu insiste să le fie prelevate probele necesare în vederea constatării prezenţei COVID-19, decât în cazurile în care există simptome asociate cu coronavirusul.

„Vreau încă o dată să reconfirm: toţi acei care au simptome şi s-au adresat la serviciile medicale, la medicul de familie, la urgenţă, absolut toţi consultaţi şi dacă sunt simptome, sunt testaţi. În fiecare zi avem câte o sută de persoane testate”, a declarat Igor Dodon într-o conferinţă de presă.

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pe parcursul zilei de duminică, 22 martie, au fost confirmate alte 14 cazuri de infectare cu coronavirus, în urma procesării a 124 de probe. 

În total, numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 94.

De precizat că sâmbătă, 21 martie, au fost confirmate încă 14 cazuri de infecţie, iar pe 20 marte au fost confirmate alte 17 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite