Igor Dodon se duce la Moscova pe 23 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vladimir Putin kremlin.ru

Preşedintele Igor Dodon va pleca marţi, 23 iunie, în Federaţia Rusă pentru a participa la parada din Piaţa Roşie. La Moscova, şeful statului are planificate mai multe întrevederi, la care va discuta inclusiv despre taxele vamale pentru produsele moldoveneşti, despre autorizaţiile pentru transport, precum şi despre creditul rusesc, transmite IPN.

Şeful statului susţine că va pleca la Moscova cu o rută ordinară. „Scopul este de a participa la parada, care va avea loc pe data de 24 iunie în legătură cu Marea Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei, sunt 75 de ani. Planific să am şi unele întrevederi importante bilaterale. Cu colegii din Rusia vreau să discut trei aspecte importante”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde”.

Şeful statului a menţionat că un aspect care urmează a fi discutat ţine de exporturi. Mai exact, pe 30 iunie expiră regimul preferenţial de exporturi, fără taxe vamale, pentru mărfurile moldoveneşti în Federaţia Rusă. În aceste condiţii, din 1 iulie, urmează a fi achitate taxe vamale şi acestea sunt destul de impunătoare. „De aceea, unul dintre primele subiecte, pe care le voi discuta cu domnul Putin, domnul Kozak, să rugăm partea rusă ca aceste înlesniri să fie prelungite”, a mai spus preşedintele.

Un alt subiect care urmează să a fi abordat ţine de autorizaţiile de transport. Circa 16 mii de autorizaţii pe an nu sunt suficiente, spune seful statului. Urmează să fie discutată posibilitatea suplinirii acestui număr. „Şi al treilea subiect ţine de creditul rusesc şi în general un suport suplimentar pentru Republica Moldova”, a precizzat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite