Igor Dodon, în discuţii cu Peter Michalko despre alegeri şi noul statut al Moldovei în Uniunea Euroasiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Preşedintele Igor Dodon apreciază faptul că până acum, în mare parte, alegerile locale noi din municipiul Chişinău au avut loc fără utilizarea mesajelor geopolitice. Însă şeful statului îşi exprimă îngrijorarea că în turul doi unii încearcă să revină la argumentele geopolitice. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, transmite IPN.

„În opinia mea, noi trebuie să evităm discuţiile geopolitice în campania electorală. Oamenii din Chişinău trebuie să vadă capacităţile profesionale şi soluţiile reale propuse de candidaţi”, a notat şeful statului.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon menţionează că, în cadrul întrevederii cu Peter Michalko, a abordat mai multe subiecte de actualitate din politica internă şi externă a ţării, inclusiv relaţiile cu UE în contextul obţinerii de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA).

„Am reiterat că acest statut nu contravine prevederilor Acordului de Asociere cu UE. Acest pas oferă Moldovei o platformă de discuţii cu alţi parteneri şi o oportunitate de a afla mai multe detalii despre UEEA, care prezintă pentru noi o piaţă de desfacere imensă şi este interesantă din punct de vedere economic. Am menţionat că nu este exclus ca pe viitor Moldova să devină un pod de legătură dintre UE şi UEEA, fapt de pe urma căruia vor avea de câştigat ambele părţi”, declară preşedintele.

Igor Dodon a subliniat interesul pentru o colaborare eficientă cu UE, reiterând faptul că Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată şi să construiască relaţii constructive atât în Est, cât şi în Vest.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite