Igor Dodon, despre incidentul cu Dorin Chirtoacă: Iată faţa adevărată a unioniştilor

Igor Dodon, despre incidentul cu Dorin Chirtoacă: Iată faţa adevărată a unioniştilor

Ex-preşedintele Igor Dodon a criticat partidele proeuropene şi unioniste după ce Dorin Chirtoacă a încercat să se năpustească asupra lui, în timpul marşului organizat de Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, duminică, în centrul Chişinăului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Iată faţa adevărată a partidelor de dreapta (unioniste, pro-europene şi pro-NATO). Iată haosul şi violenţa pe care o reprezintă aceste partide - PAS, PUN, AUR ş.a. Chirtoacă şi alde dânsul au fost şi rămân emblema dreptei in Moldova. Emblema haosului, a bădărăniei, a furtului miliardului, a incompetenţei în administraţie, a corupţiei, emblema iresponsabilităţii faţă de cetăţeni”, a scris Igor Dodon pe Telegram.
 
Potrivit lui Dodon, marşul „Iubim Moldova” „a arătat diferenţa dintre încrederea, calmul şi spiritul patriotic moldovenesc al comuniştilor şi socialiştilor, pe de o parte, şi extremismul politic al unioniştilor, pe de altă parte.”

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, în frunte cu ex-preşedinţii Igor Dodon şi Vladimir Voronin, a organizat un marş duminică, 4 iulie, în centrul Chişinăului, cu genericul „Iubim Moldova”. La manifestaţie, organizată în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, s-au adunat mii de simpatizanţi ai Blocului, care au scandat lozici în susţinerea Blocului, în mare parte în limba rusă.

În acelaşi timp, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova a decis să organizeze o contramanifestaţie. 

Mai mulţi reprezentanţi AUR, printre care liderul formaţiunii Vlad Bileţchi, ex-primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă, şi fostul ministru al Mediului Valeriu Munteanu, au întins un tricolor imens pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău, aşa încât să închidă accesul manifestanţilor Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, care se îndreptau pe Bulevard din direcţia străzii Alexandru Puşkin către Preşedinţie şi Parlament.
 
„Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”, au scandat manifestanţii AUR în timp ce protestatarii Comuniştilor şi Socialiştilor veneau în direcţia lor.
 
Forţele de ordine au intervenit şi i-au luat pe sus pe protestatarii AUR, care s-au plâns că au fost stropiţi cu gaze lacrimogene, au fost bruscaţi şi că poliţiştii ar fi călcat tricolorii în picioare. 
 
Totuşi, la un moment dat, Dorin Chirtoacă a reuşit să evite cordonul Poliţiei şi a încercat să se năpusteasca asupra lui Igor Dodon, care era în fruntea marşului alături de Vladimir Voronin, însă câţiva indivizi din coloana de manifestanţi ai Comuniştilor şi Socialiştilor l-au oprit pe Dorin Chirtoacă, l-au bruscat şi l-au târâit în afara manifestanţilor lui Dodon şi Voronin.
 
Igor Dodon a spus că acţiunea celor din AUR este o provocare. „Jos provocatorii”, a spus Dodon.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările