Igor Dodon: Democraţii sunt siguri că nu vor obţine majoritate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Schimbarea a trei judecători la Curtea Constituţională înseamnă, în primul rând, faptul că Partidul Democrat este sigur că nu va obţine majoritate parlamentară în alegerile din 24 februarie 2019. Declaraţia aparţine preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit lui, dacă democraţii erau siguri că vor avea majoritate parlamentară, nu se grăbeau cu aceste numiri, transmite IPN.

„Ei înţeleg că, cel mai probabil, după 24 februarie, nu vor avea aşa o majoritate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit lui, dacă după 24 februarie democraţii vor trebui să fie în opoziţie, ei speră că oamenii lor vor rămâne în funcţii pentru întregul mandat. „Aceasta este o opinie greşită”, a menţionat şeful statului, precizând că, în cazul altei majorităţi parlamentare, toate persoanele numite îşi vor depune singure demisia în câteva luni. Preşedintele consideră că numirile respective nu sunt corecte în raport cu cetăţenii Republicii Moldova.

Igor Dodon spune că guvernarea înţelege probabilitatea unor alegeri parlamentare anticipate şi acestea ar putea avea loc în a doua jumătate a anului viitor, dacă nu se va forma o majoritate parlamentară după scrutinul din februarie.

În şedinţa de vineri, 14 decembrie, a Parlamentului, deputata PDM Raisa Apolschii, deputatul PDM Artur Reşetnicov şi fostul procuror general Corneliu Gurin au depus jurământul în calitate de noii judecători la Curtea Constituţională. Raisa Apolschii este desemnată judecător constituţional de către Parlament, Artur Reşetnicov – de către Guvern, iar Corneliu Gurin – de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite