Igor Dodon creează o comisie de expertiză istorică şi insistă pe necesitatea studierii istoriei Moldovei în şcoli VIDEO

Igor Dodon creează o comisie de expertiză istorică şi insistă pe necesitatea studierii istoriei Moldovei în şcoli VIDEO

FOTO Adevărul

Igor Dodon a propus luni, 23 ianuarie, crearea unei comisii de expertiză istorică. Aceasta urmează să se întrunească lunar pentru a propune şi dezbate diferite proiecte şi programe în domeniu. Comisia îşi va desfăşura activitatea în cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă preşedinte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Propunerea a fost lansată de către Dodon în cadrul unei şedinţe de lucru la tema „Semnificaţia marilor evenimente istorice întru consolidarea statalităţii Republicii Moldova”. 

În cadrul şedinţei, la care au participat istoricii şi experţi din mediul academic, au fost puse în discuţie mai multe subiecte legate de importanţa evenimentelor din trecutul Moldovei, dar şi acţiunilor care se impun în vederea consolidării statalităţii şi identităţii moldoveneşti.

Şeful statului a reiterat necesitatea studierii istoriei Moldovei în şcoli, transmite IPN.

Încă din campania electorală prezidenţială Igor Dodon anunţa că va depune tot efortul ca în instituţiile de învăţământ din Moldova, istoria românilor să fie înlocuită cu istoria Moldovei, motivând că trebuie să învăţăm istoria noastră şi nu a unui stat străin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările