Igor Dodon a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta elaborarea unei noi Strategii a securităţii naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elaborarea unei noi Strategii a securităţii naţionale a Republicii Moldova a fost subiectul discutat în cadrul şedinţei de lucru convocată de preşedintele Igor Dodon, împreună cu reprezentanţii serviciului Consiliului Suprem de Securitate şi a altor funcţionari din cadrul Preşedinţiei, transmite IPN.

„În premieră, abordarea va fi profesionistă, ţinând cont de toate riscurile şi ameninţările, atât pe intern cât şi pe extern, în adresa Securităţii Naţionale. Drept obiectiv de bază am propus ca Strategia să fie elaborată, definitivată şi transmisă Parlamentului spre adoptare, până la finele anului 2018”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Igor Dodon a semnat un decret prin care a anulat decretul prezidenţial din mai 2016, semnat de predecesorul său, Nicolae Timofti, privind acceptarea Concepţiei securităţii naţionale, deoarece „nu corespundea situaţiei la zi”. Actualmente, este în vigoare Strategia din anul 2011.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite