Igor Dodon convoacă miercuri Consiliul Suprem de Securitate. Dubla identitate a lui Plahotniuc şi dosarul interceptărilor, pe agenda conducerii ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat că a decis să convoace pentru ziua de miercuri, 4 decembrie, şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Potrivit şefului statului, conducerea ţării va discuta despre patru subiecte.

Primul subiect se referă la furtul miliardului. „Ne interesează poziţia noului procuror general pe informaţia la ora actuală. Vom lua unele decizii privind urmărirea activelor celor care au participat în furtul miliardului”, a declarat Igor Dodon într-o conferinţă de presă.

Al doilea subiect se referă la sectorul energetic: „Trebuie să discutăm împreună cu colegii de la MoldovaGaz nivelul de pregătire privind situaţia de după 1 ianuarie. Nu avem certitudinea în ceea ce ţine tranzitul de gaze din Ucraina. Sunt alte scenarii de care suntem pregătiţi, dar este necesar să discutăm la şedinţa CSS”.

Al treilea subiect ţine de problema concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău. Igor Dodon consideră că fosta guvernare a concesionat aeroportul cu încălcarea legislaţiei şi că acesta trebuie să revină în gestiunea statului.

Al patrulea subiect a fost intitulat de către Igor Dodon „diverse”. Aici se va discuta inclusiv despre „scandalul interceptărilor” jurnaliştilor, politicienilor şi activiştilor civici de către guvernarea Partidului Democrat, condus la acea vreme de Vlad Plahotniuc.

„Eu vreau ca cei care sunt responsabili să vină la CSS să raporteze conducerii de vârf a ţării ce se întâmplă la acest capitol”, a spus Dodon.

De asemenea, va fi abordată informaţia apărută în mass-media precum că Vlad Plahotniuc ar avea dublă identitate cu care s-ar ascunde peste hotarele Republicii Moldova, un paşaport cu numele „Victor Novak”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite