Igor Dodon: „Cel mai mare pericol pentru Republica Moldova este Unirea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usatii si Dodon nu vor fuziona. FOTO: Adevarul
Usatii si Dodon nu vor fuziona. FOTO: Adevarul

Viitoarea majoritate parlamentară în Republica Moldova va fi de centru-stânga şi va fi reprezentată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Politic Partidul Nostru. Igor Dodon a subliniat că formaţiunea pe care o conduce nu va fuziona cu Partidul Nostru. Socialistul crede că guvernul României şi cel al Republicii Moldova pregătesc în secret Unirea.

„Suntem două partide separate. Noi suntem de stânga, PPPN este un partid de centru. Vom colabora doar ca să guvernăm împreună”, a spus socialistul, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

Liderul socialist a precizat că scopul principal al PSRM şi PPPN este declanşarea alegerilor anticipate, iar acest lucru poate fi obţinut doar odată cu demisia preşedintelui. „Dacă după expirarea mandatului lui Timofti alianţa de la guvernare nu va putea să aleagă din a doua încercare preşedintele, atunci cel târziu în august 2016 urmează să aibă loc alegeri anticipate. Noi nu putem să aşteptăm încă un an ca să se fure ce a mai rămas. Dacă în trei luni a fost posibil să se fure 6 miliarde de lei de la Banca Naţională, vă închipuiţi cât vor mai fura timp de un an”, a declarat preşedintele PSRM.

Dodon a spus în cadrul emisiunii că nu renunţă la ideea denunţării Acordului de asociere cu UE. „Semnarea acestui acord a fost o greşeală pentru Republica Moldova. Dacă ne vor împiedica să-l denunţăm, cel puţin vom revizui unele prevederi din el pentru a reabilita bunele relaţii cu Federaţia Rusă”, a dezvăluit liderul socialist din planurile sale.

Igor Dodon susţine că principalul pericol pentru Republica Moldova îl reprezintă unirea cu România. „S-a ajuns ca la nivel de ministere să se discute despre unirea cu România. Dacă se va continua în acest ritm, peste câţiva ani Republica Moldova va dispărea ca stat. Socialiştii vor lupta pentru statalitate. Şansa Republicii Moldova este de a adera la Uniunea Eurasiatică”, a spus Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite