Igor Dodon: Ceea ce s-a întâmplat pe 27 martie în Parlamentul României este o declaraţie de agresiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că Declaraţia pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, adoptată de Parlamentul de la Bucureşti pe 27 martie curent, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, este un act neprietenesc şi o declaraţie de agresiune a României faţă de Republica Moldova.

„Ceea ce s-a întâmplat pe data de 27 în Parlamentul României, eu consider că este un act neprietenos faţă de Republica Moldova. Pe noi acest lucru ne pune în gardă. Şi nu doar pe mine, pe 70-80% din cetăţenii Republicii Moldova”, a afirmat Igor Dodon pentru Libertatea.

Preşedintele a subliniat că trebuie să fie foarte clar că „majoritatea cetăţenilor şi eu personal nu sunt prorus, proamerican sau proeuropean, noi ne dorim să ne păstrăm ţara noastră”. 

„Şi atunci când Parlamentul unui stat vecin, pe care noi îl respectăm ca pe un stat prieten, vine cu o declaraţie de agresiune împotriva statalităţii Republicii Moldova. Eu altfel nu pot să o numesc, atunci când un Parlament spune că politica statului sau politica acestor partide este să lichideze R.Moldova, noi cum trebuie să reacţionăm?”, s-a întrebat retoric şeful statului.

Parlamentul de la Bucureşti a adoptat marţi, 27 martie, o „Declaraţie pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite