Igor Dodon: Din cauza unor politicieni ca Maia Sandu a fost provocat conflictul de pe Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon lansează noi atacuri la adresa Maiei Sandu, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele în exerciţiu afirmă că, dacă Maia Sandu câştigă scrutinul din 15 noiembrie, există riscul tensionării relaţiilor cu administraţia de la Tiraspol, după ce deputatul PAS Igor Grosu i-a numit „separatişti” pe cetăţenii din Transnistria.

Igor Dodon a calificat comportamentul lui Igor Grosu ca fiind „un precedent foarte periculos”, subliniind că din cauza unor politicieni ca Maia Sandu a fost provocat conflictul de pe Nistru. 

„Aici trebuie să fie o reacţie dură din partea organelor de drept, din partea societăţii civile şi a organizaţiilor internaţionale”, a afirmat Igor Dodon la o ediţie specială la RenTV.

Dodon a adăugat că are informaţii că în turul doi cetăţenii stabiliţi cu traiul în Transnistria vor ieşi la vot în număr mai mare decât în primul tur, mai ales după ce Igor Grosu i-a numit separatişti: „Apare un stimulent în plus ca să iasă la vot şi să-şi spună cuvântul”.

Amintim că deputatul PAS Igor Grosu a blocat cu maşina personală drumul de acces spre secţia de votare din satul Varniţa, din direcţia oraşului Bender, regiunea transnistreană, deschisă pentru cetăţenii din stânga Nistrului. Parlamentarul susţine că a făcut acest gest pentru a-i împiedica pe alegătorii din Transnistria să voteze la prezidenţialele de la Chişinău, pentru că aceştia ar vota „inconştient” şi ar fi plătiţi cu câteva sute de lei pentru a vota.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite