Igor Dodon a avut o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat: Obiectivul strategic este edificarea unei politici externe echilibrate între Est şi Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a avut o întrevedere miercuri, 21 noiembrie, la Moscova, cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin. Preşedintele susţine că „a trecut în revistă chestiuni ce ţin de evoluţia relaţiilor moldo-ruse, care au căpătat un impuls serios” în urma vizitei oficiale pe care a întreprins-o recent la Moscova.

„Am salutat înţelegerile la care au ajuns preşedinţii Moldovei şi Rusiei. De asemenea, am apreciat nivelul înalt al organizării şi eficienţa primului Forum economic moldo-rus, care a avut loc în septembrie curent, la Chişinău”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Veaceslav Volodin pentru posibilitatea oferită de a rosti un discurs la şedinţa în plen a Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei.

„Am subliniat interesul comun în ce priveşte restabilirea relaţiilor plenare de prietenie şi parteneriat între statele noastre pe toate dimensiunile, inclusiv pe cea interparlamentară. Am menţionat că grupul parlamentar de prietenie moldo-rus este cel mai numeros din Parlamentul Moldovei şi este condus de Zinaida Greceanîi. Am convenit să întreprindem măsurile necesare pentru a dinamiza activitatea acestui grup parlamentar”, a spus Dodon.

Preşedintele a reiterat „că obiectivul strategic al preşedintelui Republicii Moldova este edificarea unei politici externe echilibrate între Est şi Vest şi respectarea cu stricteţe a principiului constituţional al neutralităţii permanente”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite